Tuesday, 1 December 2015

Hvordan overleve jul?

I dag er det første desember, noe som gjør at julekaoset snart begynner (eller har allerede begynt for noen). Selv om jeg ikke er 30 ennå, har jeg funnet ut noen strategier for å overleve julekaoset, spesielt siden jeg har siste eksamen i midten av måneden.

  • Skriv opp alt du vet du skal gjøre, enten det er julebakst, gaver, innkjøp, whatever (helst så detaljert liste som mulig, f.eks. hvem du skal kjøpe julegaver til + gaveideer, hvilke julekaker du skal bake etc., jo mer du har ned på papiret, jo bedre)
  • En av reglene jeg har er å være ferdig med julegavehandelen før 1. desember (fullt klar over at det er denne datoen i dag) - jo fortere en er ferdig med julegavene, jo fortere får en frigjort tid til andre ting, og hvis en har ideer til hva en kan kjøpe og en kan kjøpe det i god tid i forveien, hvorfor ikke?
  • Et tips til angående å handle julegaver tidlig; se etter ting på salg i løpet av hele året som kanskje kan brukes som julegaver. Da sparer en både tid og penger. Bare vær sikker på at den julegaven kommer til å falle i smak, siden bytteretten har gått ut for lengst hvis du kjøper det i januar.
  • Hvis en skal lage julemiddag, kjøp inn fortest mulig - jeg tviler på at slakteren har ribbe eller pinnekjøtt lille juleaften - her er litt inspirasjon til diverse julemat; Holiday Inspiration; Christmas Food & Drinks
  • Skriv et budsjett slik at du ikke ender opp med en syltynn lommebok - her er forresten noen ideer til julegaver som ikke trenger å koste all verden; Holiday Inspiration; Christmas Gifts
  • Legg inn tid til å slappe av
  • Ikke det at jeg dømmer foreldre som gir ungene ørten julegaver, men her er kanskje en liten tanke bare for å forhindre julegave "overkill" - oversett denne til norsk og be ungen(e) om å fylle de ut.

For ideer til juledekorasjoner, ting å lage, innpakning av gaver, samt hvordan holde ut julen hvis en har depresjon, kan du sjekke ut disse linkene; 

No comments:

Post a Comment