Sunday, 15 January 2012

Gal? Jeg? Ikke i det hele tatt.

Hvis du har lest bloggen min, har du kanskje sett Aspergers nevnt en gang eller to. Ok, i hvert fall ”brukerveiledningen”. Jeg kan likeså greit innrømme at jeg har Aspergers.

Aspergers er på autisme-spekteret for de som ikke vet det. Blant de som har det eller man tror har/hadde det er Albert Einstein, Isaac Newton og Bill Gates. Ok, så er det veldig åpenlyst at Sheldon Cooper fra Big Bang Theory det også. Noe av det som kjennetegner folk med diagnosen er at de ofte ikke fungerer helt på det sosiale planet, men er ”super-nerder” på et eller annet område.

Noe av det jeg vet at jeg sliter med er store sosiale grupper (en lørdags ettermiddag på Oxford Street i London er det ultimate marerittet mitt), fulle folk, humor, fester og det å få sove. I tillegg er jeg kontroll og system-freak.

Folk flirer kanskje av meg når jeg har sirlig sortert filmene mine etter sjanger (i den grad det er mulig siden noen faller innenfor flere) og i alfabetisk rekkefølge. Det er bare et eksempel på den systematiske galskapen min (i mer eller mindre bokstavelig forstand). Nevnte jeg at jeg er avhengig av å skrive lister? Kanskje ikke, men gjør det titt og ofte bare for å få strukturert noe, enten gjøremål i løpet av en uke, en vanlig handleliste eller noe helt annet.

Er ikke alltid like lett å komme på alt. Spør hvis det er noe du lurer på. Kommer sikkert til å skrive noe om diagnosen min fremover i bloggen siden jeg nå tross alt har dratt katta ut av sekken.

No comments:

Post a Comment