Thursday, 29 December 2011

Hvorfor være singel?

Tidligere idag var det nummeret før jeg hadde lyst til å slå til en bekjent tidligere idag. Og grunnen? Setningen "Alle på din alder har seg kjæreste, hvorfor har ikke du?" eller noe i den stilen. Husker ikke helt ordrett, men prinsippet er det samme.

Greit, jeg er kanskje 23 år, men det er da for pokker ikke alle som har kjæreste i min alder (i en av vennegjengene mine er det bare 1 av 6 som faktisk har kjæreste). Dessuten lever jeg med den formening om at det er en viss sjanse for at en skiller seg hvis en gifter seg når en er for ung. Hvis en ser på dagens skillsmisse-statistikk, tror jeg at jeg har ihvertfall delvis rett.

Det som igrunnen såret meg mest, var kanskje mer tanken på jeg ikke helt vet om vedkommende innser at det ikke er alle som passer å leve i det erketypiske a4 livet med ektefelle, hus, bil, barn, kjæledyr og karriere.

Jeg vet at jeg ihvertfall IKKE passer til å leve det livet. Dessuten ønsker jeg heller å få mitt eget liv på plass med studier, jobb, helse og lignende før jeg i det hele tatt har lyst å få meg et seriøst forhold. Og i de forholdene jeg har hatt, har jeg til en viss grad brent meg. I ett tilfelle var det å reise med et flyttelass over halve landet for å så flytte hjem igjen et halvt år senere og folk lurer på hvorfor jeg IKKE gidder å få meg en ny kjæreste?

Av og til må en prioritere seg selv og få noen ting på plass, før en går inn i et seriøst forhold. Jeg vet ihvertfall at jeg trenger litt mer tid og faktisk kunne nyte å ha luft under vingene en god stund til før jeg kanskje noe motvillig (?) går inn i et forhold. Dessuten gidder jeg ikke å lete etter noen. De dukker som regel opp når en minst aner det.

No comments:

Post a Comment