Saturday, 4 February 2012

Uvurderlige firbeinte venner

Jeg er i grunn født og oppvokst med dyr rundt meg, enten det har vært hunder eller katter. Jeg har også hatt kaniner og marsvin. Strengt tatt kan jeg vel defineres som en dyreelsker, noe jeg ikke kan legge skjul på. Litt takket være dyrene familien min har hatt opp igjennom årene, har jeg lært å respektere dyr, behandle dem bra og hvilken glede de faktisk kan gi oss.Studier har vist at dyreterapi har effekt, men jeg trenger ikke studier som beviser det, jeg vet av personlig erfaring. Det er noe med det når en hund logrer med halen når du kommer inn døra og er glad for å se deg uansett for elendig dag du har hatt eller en katt som legger seg i fanget ditt, begynner å male og vil ha kos.

Det er en haug med ting å ta i betraktning før en skal anskaffe seg et dyr, blant annet tid og livsstil. Man anskaffer seg ikke en aktiv polarhund hvis man er en sofagris. :-PUansett, her er i hvert fall hundens ti bud;
1. Mitt liv varer mange år. Tenk deg om før du adopterer meg.
2. Gi meg tid til å forstå, hva det er du egentlig forlanger av meg.
3. Gjør meg tillitsfull – du er hele mitt liv.
4. Vær ikke sint på meg lengre tid om gangen og sperr meg ikke inne som straff.
5. Du har arbeidet ditt, fornøyelsene dine, vennene dine. Jeg har kun deg.
6. Snakk med meg – selv om jeg ikke forstår dine ord, så forstår jeg når din stemme gjelder meg.
7. Husk at jeg aldri glemmer hvordan du behandler meg.
8. Slå meg ikke – mine tenner kan med letthet knuse din hånd, men jeg bruker ikke min makt.
9. Ta deg av meg når jeg blir gammel eller syk – jeg vil også alltid være der for deg.
10. Enhver atskillelse fra deg betyr sorg for meg. Alt blir lettere fordi at jeg har deg. Jeg elsker deg.

Hvis en har tatt alle betraktninger og funnet ut at en faktisk har lyst og kan anskaffe seg et dyr, er det mange muligheter. Når det gjelder hund og katt, ville jeg anbefalt å adoptere/omplassering. Det finnes utallige dyr i dette vidstrakte land som kan adopteres fra forskjellige hold, av mange grunner. Noen dyr har opplevd mishandling, andre hadde eiere som har flyttet eller av ulike årsaker ikke kunne ta vare på dem lengre.

Noen plasser å sjekke ut er Dyrebeskyttelsen Norge og Omplassering.no . Dyrebeskyttelsen er Norges største dyrevernsorganisasjon og har kontorer flere plasser i landet. Flere av dem har også ”omplasseringssentre”. Omplassering.no er et nettsted hvor det er en god del annonser for dyr som trenger omplassering.Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, husk at dyr lever i hvert fall 10 år (som regel) og en avgjørelse om å anskaffe seg et dyr skal IKKE tas lett på.

No comments:

Post a Comment